Registrer domenenavn

Domeneregistrering i alle vanlige domenenavnsutvidelser

Domenenavn

Et domenenavn er også kjent som en Internett-adresse. Teknisk refererer et domene til en datamaskinadresse (IP-adresse) som består av tall. En IP-adresse er koblet til et navn fordi det er lettere å huske enn tall. Systemet kan sammenlignes med en telefonbok der navnene er knyttet til telefonnumre; Internett-brukeren kan enkelt finne det aktuelle nettstedet. Et domenenavn kan beskrives som en særegen funksjon på Internett med alle funksjonene til et handelsnavn, et varemerke og en adresse.

Persepsjon

Som gründer vil du være gjenkjennelig og lett å finne. Bruken av Internett fortsetter å øke; et nettsted er den ideelle måten å presentere og profilere selskapet ditt på. Nettstedets adresse er domenenavnet. Akkurat som et handelsnavn fungerer domenenavnet som en identifikator: det valgte navnet gjør nettstedet gjenkjennelig og skiller det fra andre nettsteder.

Registrere seg

Først når domenenavnet er registrert, kan et selskap starte og bruke nettstedet sitt på nettet. Du må derfor registrere domenenavnet ditt.

Internasjonalt

Planlegger du også å gjøre forretninger utenfor ditt eget land? Hvis dette er tilfelle, må du registrere et internasjonalt domenenavn. Du kan velge utvidelsen av landet du har tenkt å gjøre forretninger i, for eksempel .be eller .de. For å nå et større publikum, bør du velge et bredere internasjonalt domenenavn som .com eller .eu. Du kan registrere ditt internasjonale domenenavn på det samme nettstedet der du registrerte ditt nasjonale domenenavn. Internasjonale domenenavn koster vanligvis mer enn nasjonale. Hvis du vil nå et internasjonalt publikum, må nettstedet ditt ta sikkerhetskopi av dette. Gi engelske tekster og produkter som samsvarer med interessene til mennesker fra andre kulturer.

Beskytt det

Domenenavn blir stadig viktigere. Et nettsted i seg selv med et effektivt domenenavn er avgjørende for en moderne, konkurrerende gründer. Det er nå mer enn 162 millioner domenenavn, og antallet fortsetter å vokse. Det er viktig å opprettholde kontrollen over nettstedet ditt og domenenavnet: på denne måten kan du sikre at potensielle kunder faktisk havner på ditt eget nettsted. Domenenavnet ditt symboliserer bedriftens image: beskytt det mot uautorisert bruk.

Bedre å være trygg enn å angre senere

I motsetning til et varemerke eller handelsnavn, regnes ikke et domenenavn som åndsverk. Det er mulig at du støter på et Internett- og/eller domenenavn som er tilnærmet identiske med firmaet. De fleste Internett-brukere bruker nesten aldri Internett-adressen til å besøke et nettsted; de bruker Google for å søke etter firmanavn eller produkt. Hvis konkurrentens domenenavn er veldig likt ditt, kan det være veldig skadelig for bedriften din: du kan miste potensielle besøkende. Du kan ta rettslige skritt, men juridiske prosedyrer er dyre og vil ikke nødvendigvis gå din vei. Antall domenenavn har vokst enormt de siste årene: mange gründere er klar over at forebygging er bedre enn kur. For å beskytte sitt eget domenenavn kjøper de flere utvidelser.

FORSIKTIGHET

Et godt domenenavn bidrar til din kommersielle suksess. Velg det med omhu! Et godt domenenavn er vanligvis kort og lettforståelig, sterkt, inneholder ingen streker, sier noe om selskapet ditt, er enkelt å skrive og har en pålitelig og gjenkjennelig utvidelse. Velg et nytt domenenavn som ikke skader andres varemerkerettigheter. Du kan sjekke om et navn er registrert på vertsleverandørens nettsted.

Krav

Domenenavn må oppfylle en rekke internasjonale standarder. Følgende regler er viktige:

  • Domenenavnet består av bokstaver, tall og/eller bindestreker.
  • Bindestreken trenger ikke å være mellom to bokstaver og/eller tall.
  • Et domenenavn inneholder minimum 2 og maksimalt 63 tegn.
  • Domenenavn kan ikke komme i konflikt med offentlig politikk.

Domenenavn inneholder ikke store bokstaver, mellomrom eller andre spesialtegn.